Национаният отбор по волейбол загуби с 0:3 (15:25, 19:25, 22:25) от Бразилия първия си мач от поредния кръг на Световната лига в аржентинския град Кордоба.

Селекционерът Пламен Константинов и отбора напрактика отписаха мача с мисъл повече за следващите две срещи - със Сърбия тази вечер от 22:10 ч наше време и в неделя срещу понеделник с тима на домакините.

Две победи вероятно ще класират "лъвовете" на финалите.

Срещу "златистите" Константинов пусна някои резерви като Жани Желязков, Мартин Атанасов и Светослав Гоцев, които направиха дебют в лигата този сезон. В голяма част от срещата треньорът даде почивка на основните си състезатели.

Първият гейм започна кошмарно за нашите - 0:9. Те се доближиха до съперника за 12:19, но това бе всичко, което успяха да направят. "Селесао" спечели с огромен аванс - 25:15.

Във втората част националите ни се представяха значително по-добре и дори поведоха с 9:6. Олимпийските шампиони обаче реагираха, направиха обрат, пък и българите допуснаха грешки. В крайна сметка се стигна до 25:19 за Бразилия.

В третия гейм Константинов пусна титулярите и това бе най-равностойната част. Което не попречи на Бразилия да затвори мача с 25:22. Така олимпийските шампиони взеха реванш за поражението с 1:3 във Варна седмица по-рано.

Най-резултатен от българите бе Жани Желязков с 11 точки.

В друг мач от групата ни Сърбия измъкна 3:2 от Аржентина и си гарантира участие на финалите.