Бургас отново е "Динамично развиващ се технологичен град на годината", след като спечели за втори път наградата на събитието "Innovations, Technology & Sourcing Awards". То отразява българските фирми от ИТ сектора и този на изнесните услуги, инвеститорите и местните власти.

Кметът на града Димитър Николов откри събитието и привества всички посетители. А по-късно получи две награди от името на своя град от членовете на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Част от тях са над 120 водещи компании в областта.

"Целият екип на общината работи за развитието на града и създаването на добри условия. Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри", отбеляза кметът.

Според него морският град предлага всички условия за развитието на индустрията - човешки ресурси, офис площи, развита инфрастуктура и администрация.

София бе отличена за партньорството и осигуряването на най-добри условия за растеж на сектора. Варна пък спечели специална награда "Технологичен град с най-голям потенциал за растеж в сектора".

Сред компаниите бяха отличени аутсорсинг доставчика Bupros, а от софтуените - Programista. Стартиращата компания с приз бе Srima Medical Systems. "Център за споделени на услуги на годината" пък стана Cargill.