Пътници, пътували към от Германия към Варна, са били евакуирани при бомбена заплаха на летището в Щутгарт, пише германският "Билд".

Първоначално германската медия съобщи, че става въпрос за самолет на "Бългерия еър", но от компанията опровергаха тази информация пред bTV.

"Към 18.06.2017 г. “България Еър” не изпълнява полети от или до германската дестинация. Самолетът не е на авиокомпания „България Еър“ и няма нищо общо с този случай", се посочва в официалната им позиция.

Справка в уебсайта на летище Варна показва, че самолет на частната компания "Бългериън еър чартър" е трябвало да пристигне от Щутгарт в 15:05 ч., но е забавен.

Заплахата била обявена след спор между двама пътници, при който единият обвинил другия, че е планирал атака срещу машината.

Пътници от полета разказаха, че двамата са се спречкали, като единият бил пиян руснак и казал „бомба“ или „ще взривя самолета“. Граждянинът насреща бил германец.

Екипажът е приел заплахата насериозно и веднага сигнализирал на летищните власти. Всички 180 пътници бяха евакуирани.

Всички планирани за излитане и кацане полети били спрени.

Багажът и пътниците са били свален от самолета, а той - щателно претърсен с кучета. Извършен е оглед и на вътрешността на машината. Според информация на кореспондент на bTV в багажа на пътниците нищо не е открито.

Самолетът се приземи благополучно във Варна с два и половина часа закъснение