С помощта на държавата Община Стара Загора ще предложи имоти за овъзмездяване на собствениците с терени, някои от които на Министерството на отбраната, отпаднали от предназначение. Подготвят се списъци на наличните държавни имоти в регулация, които имат и изградена инфраструктура. През следващата седмица предстоят разговори със собствениците на имоти в "Бедечка".

Още днес са проведени срещи с някои от тях, които ще обсъдят предложението заедно с останалите. Това съобщи на пресконференция днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров след разговорите сутринта с премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на общината.

След като бе проведен референдум за или против застрояването на парка, макар той да остана делеч от изискваната активност, за да е валиден - 15 % при изискуеми 40 %, кметът Тодоров каза, че въпреки всичко ще се вслушат в гласа на хората.

"Близо 19000 гласуваха вчера за съществуването на парк "Бедечка". В същото време много хора не дадоха своя вот. Разчели сме всички знаци, които хората ни дават", написа той във фейсбук.