"Спокоен съм".

Това беше първата реакция на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес на пресконференция на въпрос за разразилата се буря покрай афишираното в медиите желание на Кристиано Роналдо да напусне "Сантяго Бернабеу" през лятото.

Снощи Перес застана пред медиите за първи път след скандала. Ден по-рано той бе преизбран за бос на "белите" до 2021 г.

Строителният предприемач вярва, че Кристиано не е измамил испанската държава с 14,7 милиона евро данъци. Оттам тръгна гнева на футболиста, тъй като прокуратурата започна дело срещу португалеца.

"Познавам го, той е топ професионалист и човек, всичко това е много странно, рече Перес. - Имаме пълна вяра, че Роналдо винаги действа по правилата, защото го познаваме. Ние всички сме задължени да си плащаме данъците. Кристиано е използвал същите фирми и по време на престоя си в Англия, там не е имал проблеми. Мисля, че той не е искал да крие нищо. Следователно престъплаение няма. И не би следвало да бъде третиран като престъпник."

Последва въпрос дали с поведението си Роналдо иска да принуди "Реал" да плати глобата му.

"Този въпрос е несъстоятелен, той не е такъв човек. Ако е разстроен от нещо, не е това, отвърна богаташът. - Не съм говорил с Кристиано от финала на Шампионската лига в Кардиф. Той има договор с нас, което означава, че е футболист на "Реал". Нещо го е обидило. Ще разберем какво е, но точно сега Роналдо играе за страната си на Купата на конфедерациите в Русия и аз не искам да безпокоя него и националния тим на Португалия. Ще говорим след турнира."

Перес заяви, че "Реал" не е получавал оферти за Роналдо, Алваро Мората и Хамес Родригес. Последните двама са в полезрението на клубове като "Манчестър Юнайтед" и "Челси".

Той завърши с това, че не иска да продава нито един от тези футболисти, най-малкото Кристиано Роналдо.