Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цените на петрола ще се понижат през следващата година и през второто шестмесечие й ще стигнат дъно от около 25 долара за барел. Това прогнозира Руската централна банка в своя редовен доклад за паричната политика.

Причините са силният износ на петрол от Нигерия и Либия, забавящият се икономически растеж в Китай и много по-слабото търсене на енергийните пазари.

За последно фючърсите на петрола сорт брент се търгуваха под 25 долара за барел през 2003 г. През 2016 г. цените паднаха до 27 долара, но в началото на 2017-а поскъпнаха до около 60 долара за барел. 

Шокиращата прогноза доведе до ново рязко понижение на петролните фючърси към 7-месечни дъна. Сорт брент с доставка през август поевтинява с 2,05% към 45,85 долара за барел (най-ниско ниво от 18-и ноември 2016 г.). 

В края на май Русия и страните производителки от ОПЕК удължиха до края на март 2018 г. споразумението за съкращаване на добивите с 1,8 млн. барела на ден в опит да се подкрепят цените на петрола.

Коментари

 's picture

Милен

Прогнози и спекула

Според "анализите" за шир-потреба отпреди 20-30 години, точно към днешна дата трябваше петролът да свърши и да сме се избили за последните му капки :))) Винаги си го припомням това, когато чета някоя прогноза с апокалиптичен оттенък и подобен хоризонт (като демографските проблеми примерно)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.