На плажа Силистар отново не могат да влизат не само частни автомобили, а и "Бърза помощ", сметоизвозващи машини или който и да било. Това съобщи Нова тв тази сутрин.

Пред телевизията наемателят Ивайло Ставрев показа документ от РИОСВ Бургас, че не се позволява паркиране на автомобили. Имотът е природен парк, което по парадоксален начин вместо да устройва хората, става техен проблем.

Според мъжа - облечен в хавайска ризка и черни очила, на него са му казали, че трябва да си охранява имота и той не че иска да спъва плажуващите, но го е страх да не наруши закона.

"Ни могъ да рискувам аз да плащам глоба заради това, че някой иска да отиди да почива", мотивира се той.

Той всъщност не искал да спира достъпа, нищо че е набил колчета, на които пише "Частна собственост! Преминаването забранено!" по подходите към плажа.

Стойчо Монев – концесионер на плажа, обяви пред телевизията, че ще претърпят огромни загуби затова, че другият "бизнесмен" е преградил наетия терен.

"В отказа на РИОСВ никъде не е посочено, че обектът трябва да бъде ограден", каза Монев.

Според него сагата с красивия плаж не е спирала още от 2006 г. Той обяви, че снощи е написал още две писма - до Министерството на туризма и до областната управа, но отговор няма.

Ставрев пък вдига рамене - че един път е заплатил наем на имота, не може да плаща и на човек, който да следи и да пуска линейки.