Григор Димитров е на полуфинал в турнира от АТП 500 в "Куинс клъб", Лондон, след труден успех срещу руснаха Даниил Медведев с 6:3, 3:6, 6:3.

Първата ни ракета се измъкна от трудна ситуация в третия сет и грабна победата.

Следващият му съперник ще е Томаш Бердих или Фелисиано Лопес.

На разгрявката преди двубоя Медведев получи контузия в рамото и използва медицински таймаут. Въпреки това 21-годишният руснак остана в мача. А съперникът му се възползва от физическите проблеми на Даниил, въпреки че срещата започна при 0:30 за него и сервис на българина.

Нататък Димитров спечели гейма и направи два пробива, за да дръпне с 5:0. Тук Медведев показа, че няма да се предаде лесно. Той също реализира един брейк, грабна три гейма, но в крайна сметка Григор поведе в сетовете след 6:3.

Завръщането на руснака обаче бе факт и във втората част ролите се размениха. В първия сет Гришо успя да реализира всичките си първи сервиси и оттам дойде част от предимството му. След това обаче подобно нещо направи и Медведев, заредил ас след ас.

По-младият противник на хасковлията проби за 4:2 и до края на сета нямаше проблеми да изравни след ново 6:3, само че с обратен знак.

Явно Медведев бе преодолял болката и оживлението в играта му продължи и в третия сет. Той проби Димитров на нула за 2:1. Тук обаче Гришо демонстрира характер и върна брейка, след като дръпна с 30:0.

Последва затвърждаване, нов пробив и още един успешен сервис гейм за 5:2. Медведев спаси един мачбол с добър сервис в следващия гейм, но трябваше да се предаде при сервирането на Григор Димитров - 6:3 и 2:1.

11-ият в света (много вероятно е в понеделник вече да е №10) за трети път е на полуфинал в "Куинс клъб" след 2012-а и 2014 г., когато триумфира с купата.