Двама машинисти са сериозно обгорели след пожар във влак в Горна Оряховица, предаде Дарик радио.

Композицията е от три вагона и е товарна, уточнява Нова тв.

Вероятно искра е подпалила горещо масло в машинното отделение на локомотива. Според очевидци били дочути най-малко 6 взрива. 

Пострадалите машинисти са транспортирани в болница във ВеликоТърново и се очаква да бъдат транспортирани в спешния институт "Пирогов" в София. 

От МВР-Велико Търново първи потвърдиха за инцидента пред "Фокус". Потвърждава се и че двамата пострадали са машинистите.

"Пострадалите на жп гара Горна Оряховица машинисти са били залети от нагрято машинно масло", съобщиха и от пресцентъра на БДЖ.

"Тогава при извършване на маневра с дизелов локомотив на осми коловоз в гара Горна Оряховица възниква запалване в машинното отделение на локомотива. Вследствие на запалването двамата машинисти са обгорени от нагрято машинно масло, което по неизяснени до момента обстоятелства е заляло машинистите. "

При инцидента не е имало опасност за хората в района на гарата.

Сигнал за пожара е получен в 16,40 часа на тел. 112. Огънят е потушен, други пострадали няма. Води се следствие за изясняване на причините. Засега основната версия е техническа неизплавност в локомотива, забелязана от машинистите. 

Очаквайте подробности.