Даниел Рикардо ("Ред Бул") спечели Гран При на Азербайджан във Формула 1 по улиците на Баку. Състезанието премина с много сблъсъци, излизания на кола за сигурност, наказания, хаос и неочакван подиум.

Втори се нареди Валтери Ботас ("Мерцедес"), успял да изпревари в последните метри Ланс Строл ("Уилямс"). Това е първо класиране в топ три за младия канадец Строл. Челната шестица допълват Себастиан Фетел ("Ферари"), Люис Хамилтън ("Мерцедес") и Себастиан Окон ("Форс Индия").

От първа позиция потегли Хамилтън, следван от Ботас, Кими Райконен ("Ферари") и Себастиан Фетел. Още на първия завой финландците Райконен и Ботас се сблъскаха за пореден път, а пилотът на "Мерцедес" трябваше да мине през бокса и да се завърне на пистата доста назад.

Едва ли тогава е очаквал, че ще финишира втори.

В 13-ата обиколка на пистата излезе кола за сигурност. А Макс Верстапен ("Ред Бул") отпадна за четвърти път в последните 6 старта. Последва рестарт и нова поява на "сейфти кар". 

В 21-ата обиколка Фетел блъсна отзад Хамилтън, който изостана рязко от колата за сигурност и удари спирачки. Последва нов удар - страничен и напълно умишлен, а двамата лидери в класирането гневно размахаха ръце един към друг.

Надпреварата бе прекъсната, за да бъдат почистени по трасето елементи от няколко болида. След новото начало Люис мина през бокса за смяна на пилотската яка, а Фетел бе наказан с 10 секунди за удара и минаване през бокса. Въпреки това той излезе пред Хамилтън.

Междувременно още неколцина състезатели приключиха заради повреди и катастрофи.

Лидер вече беше Рикардо, следван от Строл и Ботас.

Себастиан Фетел финишира пред Хамилтън и увеличи аванса си пред него в генералното класиране при пилотите на 14 точки. Следва Гран При на Австрия след две седмици.