Новопостъпилите като номинален участник във властта "патриоти" гребат с пълни шепи от правата на народния слуга след усилната седмица.

От сайта "Троян 21" научаваме, че 15-ият традиционен празник на билката Еньовден не е минал без присъствието на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов. Сега няма да коментираме мястото на провеждане, известно като Айдушко сборище и какво общо има то с коалиционния партньор.

Освен това-онова за "Грипен", Каракачанов признал и че идва за 10-и път на празника. Как ли е пропуснал другите 5...

За да направим по-плавен преход, ето една част от репортажа за събитието:

"Не може да не откроим Стела Карамфилска, позната и като Мама Дуни, която е съучастник от самото начало преди 15 години - на корем се лееше магическият чай от 22 билки, станал емблема на празника... А от майсторите на билковата напитка Пенчо и Пламен научихме, че са се изпили над два тона..."

Като стана въпрос за магически чай, билки и изпити тонове, та се сетихме за Волен Сидеров... Комай само на него му се работи в жегите - вместо да се появи с нормалния халат със златен монограм от някоя 5-звездна еманация на ол-инклузива, той най-добросъвество си води предаването "Неделник" (нищо че е на запис). Там Сидеров отдели от времето си пламенно да защити горкия Анатолий Карпов от нападките на злите езици за онова с кирилицата.

Чаша около него все пак имаше, и то огромна, но не е това което си мислите - а с изобразена Светата Троица. Чисто спорно откъм естетска и метафизическа гледна точка, но пък всеки търси рая както може - знае ли човек... 

Сидеров през уикенда даде и интервю за предаването "Офанзива" по Канал 3 - телевизията, официално ситуирана като част от корпулентния портфейл на Делян Пеевски - депутат от ДПС, но - както се казва "има само вечни интереси".

Не толкова скучно си прекара Валери Симеонов в качеството на другия му - "човешкия облик" за през уикенда. Явно имплементирал нелеката роля на шеф на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, той посети Сливенско и в частност - циганско село на фестивала в Котел.

От долното видео суровият бургаски бивш кабелен доставчик изглежда сякаш се весели искрено с подресорните си. От прима виста (с извинение за чуждиците, б.р.) в необремененото съзнание на родолюбеца се наслагват поне две неща:

 - А) че дамата, танцуваща с кухненска престилка, вероятно е била изтръгната по спешност иззад скарата първо да нахрани душите на гостите, докато евентуално е подготвяла насъщното за телата им... и

- Б) че един гражданин-музикант демонстрира пред вицепремиера, че в тази държава всичко е възможно да бъде разглобено, извлечено и скрито в пазвата на жена ти. Не е ясно дали това е провокативна препратка към патриотите.