Фабио Капело ще дава обяснения в руската Дума за слабото представяне на руснаците на световното, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на Игор Ананских, шеф на Комисията за физическата култура, спорта и младежта към долната камара.

Комисията е призовала италианския треньор на 3 октомври. Сбирката ще има доста по-сериозен дневен ред и няма да се ограничи само с разпит на селекционера, още повече тогава ще е минало доста време от мондиала. Депутатите ще поставят въпроса как Капело смята да подсили Сборная за следващото световно, което е именно в Русия. 

Чуват се гласове за вземане на генерални решения, като например ограничаването на чужденци в първенството.

"Нито една копейка бюджетни пари не бива да отива към клубовете, ако се дава скъпи трансфери. Трябва да се отделя повече внимание на детско-юношеския футбол", разсъждава Игор Ананских.

Същите неща се говорят постоянно и в България. Но все си оставаме с приказките...

В същото време в Русия се умува дали Капело изобщо да продължава да бъде треньор. Нещо, което спира уволнението на специалиста, е гигантската му неустойка при прекратяване на договора - 25 милиона долара. Тя доскоро е била "само" 5 млн., но е завишена значително след успешните квалификации. Срокът на контракта е до лятото на 2018 г.