Премиерът Бойко Борисов връща Мирослав Боршош като шеф на НДК и отнема двореца от управлението на Лиляна Павлова, която е министър за българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщи на профила си във фейсбук Севделина Арнаудова, директор на пресслужбата на Министерския съвет. Малко след това новината бе съобщена официално от пресслужбата.

Ето пълния текст на съобщението

"На работна среща при премиера Борисов са изчистени противоречията за начина на управление на НДК

27 юни 2017

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош.
На срещата беше обсъдена работата на ръководството на НДК и бяха изчистени противоречията относно начина на управление на държавното дружество.
Премиерът Борисов ще внесе за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата, а Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК."

Самата Павлова трябваще да участва в предаването "Лице в лице" по бТВ. Малко преди началото му обаче участието на Павлова бе отменено.

По-късно самият Мирослав Боршош реагира във фейсбук с благодарност за подкрепата, която е получил и благодарност към Бойко Борисов:

"След изключително важна среща, която проведохме днес с премиера Бойко Борисов, съм спокоен и удовлетворен, че българската култура победи и му благодаря, че доказа на всички ни, че това може да се случи. Вярвам, че държава, която се вслушва в гласа на своята интелигенция, има достойно бъдеще. НДК е символ на волята за промяна, на видимите резултати, доказателство за принадлежността ни към споделените европейски ценности. Благодаря на всички за подкрепата! Тя удвоява силите, с които ще продължа да работя в посоката, която познавате!"