Две момичета са нападателките, които днес са набили двете дъщери на зам.главния мюфтия Бирали Бирали (известен и като Бирали Мюмюн).

Според съобщение на СДВР, към 11.40 ч е получен сигнал в полицията, че на излизане от  магазин в жк „Свобода“ две девойки на 20 и 16 години са станали обект на агресия. Според първоначалните данни нападателките, с които е имало и по-възрастен мъж, се приближили и ги ударили. На място веднага се е отзовал полицейски екип, пред който пострадалите разказали за случилото се. Иззети са камерите от магазина.

Става въпрос за хипермаркета на Lidl в квартала, казаха източници на Клуб Z. Момичетата по-скоро са се сбутали с двете тийнейджърки - няма опасност за здравето им, но са си извадили медицински.

Според бТВ всичко е тръгнало от вербална атака на нападателките срещу жената на Бирали. Словесната агресия е била свързана с това, че носи забрадка, а агресорите са хулили исляма.

Пред телевизията от мюфтийството казаха, че двете момичета са се намесили в защита на майка си, а причината за всичко са забрадките.