Окръжният прокурор на Несебър Радост Бошнакова каза тази сутрин, че бабаитът Тодор Николаев, който наби незрящи туристи от Словакия, ще отиде на съд за хулиганство.

Дефиницията включва утежняващи квалификации, които би трябвало да направят положението на агресора по-сериозно: "извършване на непристойни десйтвия, които демонстрират явно неуважение към обществото, грубо нарушаващи обществения ред".

Освен това при управление на МПС го е изоставил в движение, скочил е с оставен запален двигател и е упражнил физическо насилие.

Според прокурорката Бошнакова, го заплашват лишаване от свобода до 5 години и лишаване от шофьорска книжка. 

"Той не дава никакви обяснения. За мен няма обяснение - това е пешеходна зона, това е търговска улица в един европейски център какъвто е Несебър", каза прокурорката. 

Още се уточнявало дали изобщо има право да се движи по пешеходната зона, защото той е живущ там. За сметка на това Николаев е карал мерцедес, който е собственост на дядо му (прокурорката нищо не каза дали сега няма да се окаже дядото инвалид с пълни права за придвижване, б.р.).

Изключително трудно било да се намерят свидетели. Самите чужденци са били много уплашени - те не са могли да възприемат какво се случва, обяви прокурор Бошнакова.

"Юнакът" е с полицейска мярка в ареста за 24 часа и от снощи вече му е наложено прокурорско задържане до 72 ч.