Бизнесменът и лидер на "Воля" Веселин Марешки коментира пред Нова тв обвиненията на прокуратурата, че е изнудвал конкуренти. Днес Марешки ще се откаже от депутатския си имунитет, който му бе поискан от държавното обвинение. Варненецът заяви, че срещу него се води кампания, защото е неудобен и се бори за това България да стане нормална държава.

"Някой рано или късно трябва да си сложи главата в торбата и да се бори", категоричен бе Марешки.

Той съобщи, че към него са отправени заплахи да спре по най-бързия начин бизнеса си с горива. Марешки отрече да е оказвал натиск върху конкуренти и обясни, че ако иска да увеличи оборота си, просто отваря нови обекти.

"Ако искам още оборот, си отварям още аптеки. Искам бензиностанция - отварям си бензиностанция", каза Марешки.

Той намекна, че не искал да става като бизнесмена Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата, и бившия шеф на митниците Ваньо Танов - и двамата покойници... Но отказа да каже в прав текст дали смята, че те са били убити.

"Имаше много свързани събития, които не са случайни", многозначително каза Марешки.

Според него "държавата не защитава свободните хора, тя мисли за други хора".

"Един човек с много добро реноме в обществото, издигнат до шеф на ВКС, става черна овца. Готови са да го сринат. Медийните бухалки го удрят", каза Марешки, уточнявайки, че говори за Лозан Панов.

И заяви, че "трябва да се преборим за една нормална България", а прокуратурата трябва да работи в интереса на хората. Марешки каза, че е бил подложен на денонощни проверки.

"Машината е работила срещу мен. Денонощни проверки. Това всичко е документирано. Аз съм толкова наблюдаван, че не мога дори да си помисля да направя нещо", каза Марешки.

И допълни, че 4 негови аптеки са били взривени, имало е стрелба по 3 други, както и вандализъм в негови обекти, което не се е случвало с негови конкуренти.

Той призова прокуратурата да извади, ако има поне едно СРС, което да потвърждава, че е притискал или изнудвал конкуренти.