"Дунав" (Русе) разпространи писмо от УЕФА, получено още на 15 юни, с което европейската футболна централа разрешава на отбора да играе в турнира Лига Европа.

Дотам се стига, тъй като в последните дни шефове на ЦСКА-София (най-вече административният директор Милко Георгиев) се изказаха, че с помощта на адвокати русенци подлели вода на "червените", на мястото на които ще участват.

Както е известно, УЕФА не допусна ЦСКА-София до Лига Европа, тъй като го счита за нов клуб и прилага правилото за 3 години от създаването. 

Ето какво гласи съобщението на "Дунав":

"Във връзка с появилите се коментари и спекулации в медиите и общественото пространство, ръководството на ФК „Дунав“ реши да внесе яснота по темата за участието му в турнира Лига Европа. Във футболния клуб има получено официално писмо от генералния секретар на УЕФА г-н Теодор Теодорис от 15.06.2017 г.

В него ясно е записано, че са получени всички документи, които нашият клуб внесе според съответните указания и изисквания на европейската футболна централа. Те са проверени и е потвърдено, че изпълняват всички необходими критерии.

Във връзка с това от УЕФА информират, че ФК „Дунав“ Русе получава разрешение за участие в турнира Лига Европа за сезон 2017/ 2018."

Писмото на генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис до "Дунав".

Междувременно "Дунав" пристигна в казахстанския град Павлодар, където в четвъртък от 17 часа наше време ще срещне местния "Иртиш" в първия предварителен кръг на Лига Европа. Пътуването на тима продължи близо 15 ч.

"Ботев" (Пловдив) също гостува - на "Партизани" (Тирана), а началният час на срещата е 18:00. Последен по време ще играе "Левски", който приема "Сутиеска" (Черна гора) от 20:00 ч.