"Всички имаме своята гледна точка, днес на Министерски съвет беше взето решение, с което принципал на НДК вече е Министерството на културата. Оттук нататък тази тема за мен е затворена."

Това каза пред журналисти министърката на Председателството на България на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. По-рано през деня на заседанието на правителствотго тя поздрави колегата си Боил Банов за "придобивката"  за управление.

Попитана дали приема връщането на директора на НДК Мирослав Боршош за наказание към нея от премиера Бойко Борисов, министърката заяви:

„Не, в никакъв случай не го приемам като наказание. Това е право на министър-председателя да променя решението за това кой да бъде принципал на едно или друго дружество. По принцип това решение е правилно, защото най-логичното място на НДК е в Министерството на културата“.

Всички последващи въпроси, които се отнасят до начина на управление на НДК до момента, твърденията за отклоняване на средства за европредседателството и констатациите от предварителни одитни доклади министър Павлова пренасочи към прокуратурата.

„Прокуратурата е компетентният орган, тя трябва да каже тази информация. Заповедта за отстраняването на Боршош и протокола са въз основа на одитиращ доклад за обществени поръчки, както и за забавянето на работата“, каза още Лиляна Павлова.