Стига вече толкова! Подкрепа за Лозан Панов!

Така се казва събитието, насрочено утре от 8:00 до 12:00 ч пред сградата на ВСС на ул. "Екзарх Йосиф" в столицата.

То е продиктувано от описаната от Клуб Z точка в дневния ред на Съвета - да се разисква сигнал на Ивайло Крачунов и "Блиц" срещу председтеля на ВКС.

Става въпрос за участието му в митинг в подкрепа на отец Паоло Кортези от Белене през март т.г. Крачунов от "Блиц" - агенция, коят обичайно публикуваше новини от света на интимното и фолкпевиците, и друго име, непознато в средите на репортерите, отразяващи съдебната система - Илияна Беновска, внесоха сигнал срещу Панов.

Етичната комисия, оглавявана от Даниела Костова (която пък според наши източници е била сред инициаторите на друга "ювелирна" акция - Димитър Узунов да се издигне зе шеф на ВАС) внася точката.

"Има вероятност това да е опит за отстраняването на председателя на ВКС Лозан Панов, пишат организаторите. - Това е пореден пример за различно отношение към различни магистрати. Все още ВСС не е излязъл с позиция относно срещата на Сотир Цацаров с Георги Гергов и Сашо Дончев, на която последният твърди, че са му били отправяни заплахи, а версиите на тримата участници се разминават."

В Съвета "най-смелите" остриета на мнозинството - Димитър Узунов и Ясен Тодоров открито заговориха за импийчмънт на Панов, особено след като той настоява за проверка на "ЦУМ-гейт". 

Според декларираното от организаторите, събитието утре "е само подготовка за конкретни действия в четвъртък."