Около 2000 души излязоха на протест в Асеновград, съобщава Нова тв.

Недоволството е срещу група мъже от ромски произход, които по-рано днес нападнаха с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им, съобщава медията.

Децата са от отбор по кану-каяк и тренирали на язовир „40-те извора“, когато възникнал конфликтът. Спречкването днес прераснало в масово сбиване. Двама от учениците и двама треньори са пострадали. Има дете със счупени прешлени.

Полицията е арестувала 8 от нападателите.

Според сайта "Трафикнюз" хиляди хора са тръгнали на шествие тази вечер от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на общината. Там престояли10 минути, след което организаторът на спонтанния протест обявил неговия край.

"В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам. В момента част от протестиращите са спрени с полицейски кордон, а друга част продължават да тичат към ромската махала. Образувало се е и задръстване заради протеста", съобщава сайтът и уточнява: Малко по-рано стана ясно, че риск от ескалация на напрежението в Асеновград има.

На мястото има мотористи, дошли от други градове, които биват посрещани с овации, става ясно от клип на бТВ.