Тимът на Чили е на финал в турнира за Купата на конфедерациите в Русия след победа с дузпи - 3:0, срещу Португалия в първия полуфинал. В редовните 90 минути и продълженията резултатът бе 0:0.

При 11-метровите удари големият герой е вратарят на чилийците и на "Манчестър Сити" Клаудио Браво, който последователно хвана ударите на Рикардо Куарежма, Жоао Моутиньо и Луиш Нани, а неговите съотборници Видал, Арангис и Санчес реализираха.

До изстрел на Роналдо не се стигна - той бе предвиден за изпълнява последен за Португалия.

Другият полуфинал тази вечер противопоставя Германия и Мексико.

Чили бе по-добрият отбор на почти пълния стадион в Казан, но не успя да реализира в редовното време и продълженията, когато греди два пъти спасиха "мореплавателите". 

Европейските шампиони можеха да поведат още в първите минути, когато Кристиано Роналдо изведе прекрасно Андре Силва, но той не успя да преодолее вратаря Браво. Малко преди това и чилийците имаха ситуация.

Нататък обаче темпото леко спадна, нямаше толкова чисти възможности за попадения. Още по-предпазливи станаха съперниците през втората част, когато предпочетоха да не правят излишни рискове.

В допълнителните 2 по 15 минути първенците на Южна Америка бяха значително по-близо до победата. Първо съдията подмина дузпа в тяхна полза - за нарушение срещу Гато Силва, който влезе като смяна.

В 118-ата минута топката срещна страничния стълб на Руи Патрисио след удар на Артуро Видал, а при добавката на Родригес и напречната греда помогна на Португалия.

Така се стигна до 11-метровите удари. Първи изпълняваха чилийците, а накрая Браво хвана удара на Нани, резултатът стана 3:0 и нямаше смисъл да се бият последните два опита. Бурна радост за Чили, тъга за Португалия.

Сега Кристиано Роналдо най-накрая ще може да реши бъдещето си - остава в "Реал", или не. Предстои му среща с боса на "белите" Флорентино Перес.