"Знаете ли колко са военните мисии на "Грипен"? Зиро! Или както е по-разбираемо: нула". Така коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов решението за създаване на парламентарна комисия, която да разследва как е взето решението на служебното правителство за покупката на изтребителите. 

 

"Самолетите Ф-16 са на въоръжение в държави-членки на НАТО, а където е имало сделки с "Грипен" е имало корупционен скандал. Освен това тези самолети са на въоръжение основно в държави, които не са в Алианса. Нашите съседни държави Турция, Румъния и Гърция са с Ф-16", аргументира се Цветанов.

"В ГЕРБ няма битка на лобита по казуса с НДК. Всеки е невинен до доказване на това, че не е виновен. В ГЕРБ няма лобита! Доказателство за това е докладът, който министър Лиляна Павлова е изпратила в прокуратурата", каза Цветанов по повод НДК-гейт и защити и двете страни. 

"Спор за едни плочки?! Това са несъстоятелни тези!", отсъди той във връзка с конфликта между министъра по председателството на ЕС и реабилитирания шеф на НДК Мирослав Боршош.

"Г-жа Лиляна Павлова не е нито наказана, нито унизена. Тя е информирала през целия този процес г-н Бойко Борисов. Г-н Бойко Борисов е направил работна среща с министъра на културата и с министъра на европредседателството и са взели съответното решение за оптимизация на работата по председателството и наваксване на забавянето. Другото е ретроградна реторика от страна на БСП и президенството, чрез която те ще се делегитимират пред европейската общност", продължи Цветанов.

И заключи, че се създават погрешни впечатления и внушения, че има скандал, за да се прикрият постиженията на правителството в икономическата сфера.

"След като опозицията иска анкетна комисия по темата, ние сме съгласни и нямаме никакви притеснения", отбеляза Цветанов.