Днес официално се открива сезон 2017-2018 във футбола - играят се откриващите мачове от първия предварителен кръг в турнира Лига Европа. Стартират и трите ни представители в надпреварата.

Първи по време е мачът на "Дунав" (Русе) - от 17:00 часа срещу казахстанския "Иртиш" (Павлодар) на негов терен. Има поне два допълнителни фактора за голяма интрига в срещата. Първият е, че на мястото на русенци можеше да е ЦСКА-София, който УЕФА не допусна, тъй като счита "червените" за нов клуб.

Вторият е свързан с треньора Димитър Димитров-Херо, наставник на "Иртиш". Не се случва всеки ден двама български треньори да излязат един срещу друг в Европа. Преди няколко години "Иртиш" изхвърли "Левски" от Лига Европа след 0:0 и 2:0 в Павлодар.

От 18:00 часа "Ботев" (Пловдив) гостува на "Партизани" (Тирана). През миналата година албанският отбор достигна до решителния плейоф за груповата фаза на турнира. А сега не е побеждаван в последните 6 месеца. 

Последен тази вечер ще видим "Левски", единствен на българска земя - "сините" приемат черногорския "Сутиеска" от 20:00 ч на ст. "Георги Аспарухов". Двубоят ще бъде предаван пряко по "Диема Спорт".

"Левски" напрактика е нов отбор. Мнозина напуснаха или бяха освободени, но има и доста нови. Сред тях са популярни имена сред българските запалянковци като Жуниор Мапуку (доскоро състезател на "Берое"), Серджиу Буш (бивш играч на ЦСКА), Антонио Вутов (юноша на "сините", собственост на италианския "Удинезе")...

Реваншите са идната седмица.