Консулът Венцислав Цветанов от посолството на България в Македония се намеси успешно в полицейското управление на град Крива паланка, където бяха докарани три автобуса с фенове на "Ботев” (Пловдив).

Запалянковците пътуват за Тирана, където днес от 18:00 часа любимият им отбор излиза срещу албанския "Партизани" в първи мач от предварителния кръг на Лига Европа. Имаше задържани фенове.

Все пак те потеглиха отново за албанската столица с полицейски ексорт до границата. След намесата на Цветанов е постигнато споразумение с органите на реда в Крива паланка да се състави акт от 200 евро на ръководителя на групата за административно нарушение. Глобата е минимална.

В полицейското управление остана само въпросният ръководител И.В., който ще настигне автобусите с кола. Очаква се всички да стигнат навреме за мача.

Според македонската полиция фактите от инцидента са били следните: 

Три автобуса с почитатели на "Ботев” (Пловдив) са спрели към 3 ч през нощта за почивка на магистралата "Скопие - Тирана" на определени за това места. Четирима от тях със спрей изрисуват графити върху сгради. Полицията твърди, че разполага с видеозапис. 

При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските граждани отказват.

Местните заплашват, че докато не платят глобите, феновете няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. Останалите пътуващи в автобусите са солидарни и остават на място.

Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете, съобщава официално мисията ни в Македония.