Божидар Краев, който точно преди седмица навърши 20 г., вкара гол още в първия си мач за новия клуб "Мидтиланд". 

Това стана при домакинството на датчаните от Лига Европа срещу "Дери Сити" (Северна Ирландия) - 6:1. 

Продаденият от "Левски" наскоро нападател влезе в игра в 72-ата минута и 11 по-късно опъна мрежата с хубав удар от границата на наказателното поле, като фиксира крайния резултат. Врачанинът можеше да се разпише още преди това. Той се включи много активно в играта на тима си.

 

 

Датчаните си осигуриха надежден аванс и почти сигурно класиране за следващата фаза - вторият предварителен кръг, където на теория могат да се паднат с български отбор.

Сериозни шансове да продължат напред имат "Левски" и "Ботев" (Пловдив), които спечелиха съответно срещу "Сутиеска" (Черна гора) и "Партизани" (Тирана) с по 3:1. "Дунав" (Русе) пък приема "Иртиш" на Димитър Димитров-Херо след 0:1.

"Беше прекрасен мач. Много съм щастлив от дебюта и гола си, коментира Краев на английски пред местна телевизия. - Чувството при гола беше невероятно. Ще опитвам да вкарвам и в бъдеще, ще работа усърдно за това. Важното е да помагам на отбора и да продължавам все така. Бяхме добре подготвени за мача и имахме отлично начало. Шест гола е добре. Има още един мач. Направихме добра първа крачка, но трябва да довършим започнатото в Ирландия."
 
 
"Всички са много гостоплиемни към мен. Оценявам това и съм много благодарен. Отборът е много силен, съотборниците ми са чудесни", завърши младият футболист.