Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов отрече пред БНР твърденията, че партията е предприела атака срещу президента Румен Радев.

"Твърденията на някого, че това е атака срещу президента или президентската институция, са безпочвени. Няма никакъв интерес - нито в политически, нито в държавнически план, да разхлабваме която и да било институция в България"

Това каза Цветанов по повод новосъздадената времена парламентарна комисия, която да проверява придобиването на нов боен самолет "Грипен".

Той допълни, че по тази сделка страната ще изхарчи около 1,5 млрд. лв. пари на данъкоплатците. А това харчене трябва да бъде подложено на "парламентарна експертиза".

Цветанов припомни, че временните комисии са част от парламентарната практика и помагат за правилните управленски решения.

"Има 2 държави от общо 6, в които са на въоръжение самолетите "Грипен" - те са членки на НАТО и в двата случая е имало съмнения за корупция. F-16 са на въоръжение в 27-28 държави. 11 от тях са членки на НАТО и никъде не е имало скандали или съмнения за корупция", аргументира се зам.-председателят на ГЕРБ.