Петър Низамов от Бургас, известен като Пèрата, нападна оператора на бТВ Петър Джанаваров по време на планирания тази вечер рекорден протест в Асеновград.

В шествието днес освен местни хора се включиха и протестиращи от други населени места - като Гърмен и София, съобщи телевизията. Забелязват се и много младежи, които приличат на участници във футболни агитки, както и десетки рокери.

Протестиращите опитаха да влязат в ромската махала на Асеновград, но бяха спрени от плътен полицейски кордон.

Именно по това време в първите редици на множеството известният като ловец на бежанци със свински опашки Пèрата удари оператора на bTV с обвинението, че му е блъснал телефона.

Низамов излъчваше на живо във фейсбук участието си в демонстрацията и телефонът му е уловил и момента, в който той опитва да се саморазправи с нашия колега.

Видеото е изпълнено с нецензурен език и обиди:

 

 

Операторът на бТВ Петър Джанаваров видимо е отишъл в Асеновград да троши на мирните граждани телефоните.

След инцидента Низамов бе обявен за издирване, съобщава телевизията.

Шестият пореден протест в Асеновград бе тази вечер, предаде и Нова тв. Хиляди изпълниха улиците на града, а очакванията, че това ще е най-многолюдният протест досега, се сбъднаха. Според медии в него са взели участие около 6000 души.

Полицейското присъствие е засилено, а на място има дори и конна полиция. Главният секретар на МВР Младен Маринов също е тук.

Първоначално медиите съобщиха, че оператор на бТВ е пострадал от хвърлен камък.

Напрежението в града ескалира от понеделник насам след сбиване между жители на ромската махала и гребци и техните треньори. Оттогава всяка вечер има мирни шествия.

Основните искания на протестиращите са за повече полиция в града и най-строги наказания за обвинените в побоя над гребците и техните треньори.

В петък съдът в Асеновград остави в ареста деветимата мъже, задържани след побоя.

Вижте кадрите от Нова тв: