Престрелката между Румен Радев и Цветан Цветанов продължава от страна на президента.

Така Георги Харизанов от Института за дясна политика коментира днес пред бТВ продължаващата размяна на реплики между двамата по повод какви самолети да бъдат закупени за българските военновъздушни сили.

"Явно за президента няма по-важни неща в момента", допълни Харизанов.

В студиото бе и проф. Михаил Мирчев.

"Нека гледаме сериозно. В държавата царят пълна разруха и катаклизъм. Нищо не се случи с пенсиите, с минималните заплати, важни били хората", каза той по адрес на ГЕРБ и изказването на Цветанов, че това е устойчива партия и в нея са важни хората, а не лидерите.

Водещият попита гостите си кой според тях ще надделее в спора межзу Ф-16 и "Грипен".

"Разбрах, че зад "Грипен" стоят някакви комисиони, които е нормално да се раздават в ЕС, иронизира Харизанов. Нека обаче видим, комисията да направи заключението."

Мирчев обаче бе убеден, че такава комисия нищо няма да реши, а ще създава интриги. Според него всичко трябва да се реши в Министерския съвет и в президентството.

"Защото президентът, горкичкият, освен всичко е и главнокомандващ", мотивира се социологът.

"Правим комисия, защото нямаме достатъчно доверие в съществуващите институции за проверка - Сметната палата и други. Интересното в случая са странните завои на едни и същи експерти и на един и същ Румен Радев. Но става дума за милиарди левове на данъкоплатците", каза Харизанов.

Михаил Мирчев заключи, че България рискува ЕС да каже, че тя няма да бъде председател на Съюза от 1 януари 2018 г. и такъв да стане някой друг. Това не е възможно, репликира го Харизанов.

По-късно днес Георги Харизанов пусна в профила си във фейсбук копие от допълнително споразумение от 2014 г. към трудов договор, сключен три години по-рано.

В документа Румен Радев, представляващ военно формирование 22 800 в София, възлага на Десислава Генчева - старши експерт в сектор "Финанси" в командването на ВВС, допълнителни функции за осигуряване на дейността по връзки с обществеността. за това тя щ получава допълнително възнаграждение в размер на 400 лева.

Днес Десислава Генчева е съпруга на Радев и първа дама на България.