Славният "Глазгоу Рейнджърс" отпадна от турнира Лига Европа от непретенциозен тим от Люксембург. Шотландците бяха спечелили с 1:0 у дома, но снощи капитулираха с 0:2 на терена на "Прогрес Нидеркорн" и се сбогуваха с надпреварата още в първия предварителен кръг.

Еманюел Франсоа заличи преднината на шотландците в 65-ата минута, като наказа грешка в защитата им. В 75-ата Себастиан Тил отклони топката в мрежата след центриране от пряк свободен удар.

До края на срещата гостите не успяха да вкарат гол, те удариха две греди. И играчите на "Прогрес" празнуваха лудо историческото си класиране напред. Нидеркорн е квартал на град Диферданж.

На мача присъстваха 5534 зрители, над 2000 от които бяха фенове на "Рейнджърс". Те останаха крайно разочаровани след края на срещата. А любимият им тим се завърна в Европа след 6-годишно отсъствие. Както е известно, "сините" от Глазгоу фалираха и тръгнаха от най-ниското стъпало на футбола в Шотландия. 

Те не успяха от раз да качат всички нива - два сезона загубиха в Чемпиъншип, второто равнище на играта във Високата земя. Сега отборът е съставен предимно от млади футболисти.

Независимо от това "Рейнджърс" бе абсолютен фаворит срещу "Прогрес", който завърши четвърти в лигата на Люксембург за миналия сезон и попадна в Лига Европа благодарение на това, че шампионът взе и купата на страната. 

В 13 участия в евротурнирите отборът нямаше победа, беше отбелязал само един гол и допуснал 41. Следващият съперник на "Прогрес" ще е АЕЛ (Лимасол) от Кипър.

Реваншите на българските представители "Левски", "Ботев" (Пловдив) и "Дунав" са в четвъртък.