Звездата на "Барселона" Лионел Меси ще подпише нов договор с клуба до 2021 г., съобщиха каталунците на официалния си сайт. Аржентинският национал ще парафира новия контракт, когато се завърне от родината си за началото на предсезонната подготовка през следващата седмица, уточняват от клуба.

Досегашният контракт на Меси изтичаше след година и в медиите все по-често се появяваха информации, че той може да си тръгне от "Камп Ноу" срещу рекордна трансферна сума. Преговорите за новото споразумение продължиха месеци - дори по време на сватбата на футболиста преди броени дни.

В крайна сметка той и ръководството на "Барселона" са стигнали до договорка и Лео ще продължи да защитава цветовете на клуба.

Официалните параметри на контракта не се съобщават, но според медиите в Испания Меси ще получава по 22 милиона евро на година - колкото взема и сега. Освобождаващата клауза в контракта му възлизала на 300 милиона евро.

Аржентинецът продължава да е най-важният играч на каталунците, като през миналия сезон отбеляза 54 гола в 52 мача, въпреки че бе критикуван за представянето си в отделни периоди.