Полицията влезе в люта битка с протестиращи в Хамбург и използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне тълпата. Над 12 000 протестираха срещу форума на 20-те най-развити страни в света - Г-20, който ще се състои утре и в събота. Голяма част от лидерите обаче вече пристигнаха в града.

Походът на гневните по улиците на Хамбург.

В демонстрацията, която е под надслов "Добре дошли в Ада", участват екстремисти и футболни агитки. Камъни, железни предмети и бутилки полетяха към ченгетата. Те отвърнаха с палки, сълзотворен газ и водни струи. Ранени са десетки и от двете страни. Арестувани са над 100 души.

Радикалните протестиращи са облечени в черни шушляци.
20 000 полицаи охраняват срещата на лидерите на Г-20 в Хамбург. Стигна се и до сблъсъци с протестиращите под мотото "Добре дошли в Ада".

На този фон германската канцлерка Ангела Меркел прие американския президент Доналд Тръмп в "хотел Атлантик". В продължилия около час разговор били обсъдени въпроси, свързани със Северна Корея, Близкия изток, конфликта в източна Украйна и теми от форума на Г-20, който се открива утре, обяви говорителят на германското правителство.

След като в Белия дом Тръмп отказа да се ръкува с Меркел, днес здраво стисна ръката й в Хамбург.

По-рано стана ясно, че Меркел е отказала категорично да бъде посредник в отношенията между Тръмп и Путин.

След президента на САЩ Меркел прие и турския президент Реджеп Ердоган.

Срещата между президента на Русия Владимир Путин и лидера на САЩ Доналд Тръмп ще се проведе в кулоарите на Г-20 в Хамбург в петък вечерта, съобщиха в Русия. Според предварителната програма разговорите ще започнат в 17 ч. (българско време) и е предвидено да продължи около един час. 
Говорителят на Кремъл Песков коментира вчера, че двамата няма да се видят "на крак" в коридорите, а разговорът ще бъде в "седнало положение". По време на първата лична среща между двамата държавни глава ще бъдат обсъдени редица въпроси, включително ситуацията в Сирия и Украйна.