Цветана Пиронкова приключи късно снощи тазгодишното си участие на "Уимбълдън" - третия поред турнир от Големия шлем. Малко по-рано Григор Димитров си осигури участие в третия кръг след убедителен успех над Маркос Багдатис - 3:0.

Във втория кръг първата ни ракета при дамите отстъпи с 3:6, 4:6 пред датчанката Каролин Вожняцки. Българката бе равностойна в повечето моменти от двубоя, но така и не съумя да пречупи 5-ата поставена.

Първият сет стартира лошо за Пиронкова, след като бившата номер едно в света успя да пробие рано-рано за 2:1. Българката обаче показа хладнокръвие и моментално възстанови равенството в резултата с рибрейк.

След още едно равенство обаче за 3:3 настъпи спад в играта на пловдивчанката, която пропусна удобната възможност да реализира нов брейк при 3:2. Датската тенисистка се възползва максимално, измъкна се, а след това проби за 4:3.

Шестата в света влезе в ритъм и логично затвърди брейка, с което принуди Цвети да сервира за оставане в сета. В крайна сметка серията на Вожняцки продължи и тя стигна до пореден пробив (общо трети в частта), с който след 33 минути игра поведе с 1:0.

Във втората част отново Вожняцки бе тази, която първа смути сервиса на българката за 3:1. 29-годишната пловдивчанка обаче отново показа здрави нерви и моментално върна пробива, който впоследствие успешно затвърди за 3:3.

В гейм номер осем бившата №1 в света бе близо до това пак да направи брейк на Пиронкова, но тя от своя страна показа изключително стабилна игра, с което отново възстанови равенството за 4:4. След това датчанката взе лесно своето подаване, с което принуди българката да сервира за оставане в срещата.

В крайна сметка датчанката реализира решаващ пробив, с което и приключи участието на полуфиналистката ни от 2010 г. Цвети не успя срещу Каролин и в петия им двубой.

А следващата съперничка на Вожняцки е естонката Анет Контавейт, която се наложи с 6:3, 6:2 над рускинята Дария Касаткина.