18-годишен от санданското село Поленица подаде жалба в полицията, че бившият депутат и съветник на Бойко Борисов Яне Янев го нападнал и намушкал с нож. Борислав Лазаров бил общ работник във фермата на РЗС лидера, който в момента е общински съветник от Сандански. 

Момчето било наето да окоси ливада, но след като отказал да работи извънредно без пари, Янев започнал да го заплашва: 

"Искаш ли да те заколя и да те погреба. Няма кой да те намери. След това ме поряза. Раната е дълбока до кокала, имам 5-6 шева. Каза, че шефът на полицията е негов човек и нищо няма да му направи дори да се оплача", разказа работникът пред Нова телевизия.

На политика и борец за ред, законност и справедливост съдействал шофьорът му Иван, който държал момчето, твърди още пострадалият. От прокуратурата потвърдили пред медията само, че имат такава жалба.

Момчето показва окървавената си тениска.

Яне Янев категорично отрича обвиненията и разви съвсем друга версия.

"Не съм го докосвал! Моята сила е в словото - и в политиката, и във фермата. За съжаление момчето е употребило алкохол и е пострадало от косачката."  

"Трима души са му казали да не влиза в автомобила, в който са лентите на косачките, защото може да стане някакъв проблем. Той се е противил и дори казал: "Аз съм Боби Бирата, мога да изпия още един галон", допълни Янев.

Семейството е извадило медицинско и ще заведе дело. По случая работят полицията и прокуратурата.

Последното навлизане на Янев под светлините на прожекторите бе, когато се разбра, че някой - вероятно член на ВСС - е изпратил на Бойко Борисов кратко сервилно съобщение срещу Лозан Панов, завършващо с "ne go priehme". Въпреки първото лице Янев декларира, че съобщението е от него. Иначе представляващият ВСС Димитър Узунов, сложен там от мнозинството около Сотир Цацаров, е от Сандански - бивш шеф на районния съд, и е член на ВСС именно от квотата на РЗС.