В чест на срещата на президентите на Русия и САЩ руската компания Caviar създаде специален модел на Nokia 3310 с портретите на двамата лидери. Фирмата е известна с това, че изработва луксозни лимитирани серии от най-популярните модели мобилни телефони. Сега Caviar са решили да използват „съживената” Nokia 3310, която отскоро пак е на пазара – с малкия екран, големите бутони и „най-здравата батерия”. Върху корпуса на телефона обаче са Тръмп и Путин в профил.

Фактът, че погледите им са насочени в една посока, без съмнение изразява всеобщото желание за прогрес в руско-американските отношения”, се казва в рекламата на телефона.

Цената на „политизираната” нокия е 149 хиляди рубли, което e около 2160 евро.

Не трябва да се забравя и за принципността и твърдостта, необходими за защита на справедливостта и интересите на страната – за да подчертаят именно тези черти, дизайнерите са използвали закален титан тип „дамаска стомана”, рекламира още производителят.

Но двата портрета не са всичко. Върху нокията е поставена и емблемата на срещата на Г-20 в Хамбург, където Путин и Тръмп се срещнаха за първи път.

Този телефон е запомнящ се подарък за всеки, който не е равнодушен към съвременната история и политика, защото както е известно – ако вие не се занимаваге с политика, политиката ще се занимае с вас”, завършва рекламният текст.

Компанията Caviar има традиция в производството на телефони с противоречива художествена стойност. Преди по-малко от година производителят на луксозни стоки предизвика скандал с Руската православна църква.

Тогава на пазара бе пуснат златен „православен” iPhone7, чиято цена достигаше 3600 евро. Рекламният клип твърдеше, че всеки един от тези апарати „укрепва вашата вяра, дарява защита и покровителство”. Производителят твърдеше също, че апаратите са благословени от църквата, но това бе опровергано.