Националният отбор по футбол до 19 години записа исторически гол и точка на европейско първенство в тази възраст. Нашите направиха 1:1 срещу Холандия в последния си мач от груповата фаза на Евро 2017 в Грузия.

Тимът ни зае последното място в група В, но поне записа актив - при участията си през 2008-ма и 2014 г. имаше само нули. От нашето каре на полуфиналите продължават Англия и Холандия, докато България и Германия отпадат. 

Както и с немците, двубоят с "лалетата" бе на стадиона в Гори, родният град на Йосиф Висарионович Сталин.

Двата отбора размениха по един бърз гол в първите минути след почивката. Конголо откри резултата в 50-ата след грешка на Петко Христов, но нашите отговориха чрез Георги Русев в 53-тата. 

Може да се каже, че днес "лъвчетата" не играха по-добре в сравнение с първите две срещи, но пък постигнаха добър резултат. Чест им прави, че отвърнаха, а не рухнаха психически след двете загуби (0:2 с Англия и 0:3 срещу Германия) и 0:1 тази вечер.

По същото време Англия разби с 4:1 слабия на това първенство тим на Германия. Полуфиналните двойки са Португалия - Холандия и Англия - Чехия, мачовете са на 12 юли, а финалът е на 15-и.

В ложата на стадиона в Гори отново бяха Петър Хубчев и Георги Донков, селекционерът и помощник-треньорът на "А" националния отбор.