Новата кола на "Тесла" - модел 3, бе показан от шефа на американската компания Илон Мъск, съобщи Би Би Си.

Третият сериен модел на електромобила току-що е слязал от поточната линия. И Мъск побърза да се похвали, като пусна снимки в туитър.

Очаква се модел 3 на корпорацията да стане първият масов електромобил. Най-нетърпеливите 30 собственици на новата кола могат да я вземат още на 28 юли.

Автомобилът, който е с четири врати, ще бъде предлаган за 35 000 долара базова цена. Това е почти два пъти по-ниско ниво от предишните модели на "Тесла".

Капитализацията на компанията на Мъск се е увеличила почти двойно само от декември до днес. Все пак през последните две седмици котировките тръгнаха надолу след неудачи в създаването на по-трайна батерия. Странен е и друг факт - в Калифорния, където винаги са се купували най-много екоавтомобили и особено електрически, продажбата през април тази година е с 24 на сто по-малка от миналата година по същото време.

"Тесла" е продала през 2017 г. 47 100 коли, което напълно отговаря на прогнозите, обявиха от фирмата.

Голям конкурент на компанията на Илон Мъск се очертава "Волво". Собствениците на холдинга обявиха през миналата седмица, че до 2 години минават на производството единствено на хибриди и електроавтомобили.