"Лудогорец" отлетя днес за Вилнюс, където утре от 21 часа българско време играе срещу "Жалгирис" първи мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. С тима пътува и капитанът Светослав Дяков, който е по-вероятно да не играе, тъй като доскоро лекуваше контузия.

Дебют на вратата на "орлите" е възможно ще направи новото попълнение Хорхе Браун, който е аржентинец, докоро пазил за елитни отбори в родината си.

В същото време треньорът на "Жалгирис" Валдас Дамбраускас се изказа за "Лудогорец" пред сайта lzinios.lt.

"Много е трудно с една дума да определиш какъв отбор е "Лудогорец" и какъв е техният стил на игра, казва младият специалист. - Може би най-правилното е да кажеш, че все едно два различни отбора - единият играе в атака, а другият в защита. Понякога изглеждат хаотични и непредсказуеми, но са отбор, който обича атаката и всички се включват. От това, което разузнавахме, се вижда, че са сменили тактическата схема. Преди имаха един човек на върха и най-често тази роля беше поверена на румънеца Клаудиу Кешеру. Сега имат четирима футболисти в атаката, които постоянно си сменят позициите и всеки един от тях може да се окаже на позиция за стрелба и да отбележи. Защитата им в по-голямата част от мача си стои в своята половина, а обикновено изнасят топката по фланговете."

"Нашият отбор има опита от такива силни съперници от мачовете си с "Астана" и с шведския "Малмьо", така Дамбраускас пък определя шансовете на "Жалгирис" срещу българския първенец. - Но футболистите на "Лудогорец" имат индивидуални качества, които им позволяват да взимат самостоятелни решения на терена. Стартовият ни състав ще го разберете в сряда. Радващото е, че всички играчи са здрави. Те са готови за битка и обединени като юмрук. Гледаме напред и се надяваме на сериозна подкрепа от трибуните. Новите ни попълнения са от нивото, каквото искаме. Знам, че литовците като народ по природа са скептични, но мисля с "Астана" и "Малмьо" се борихме здраво и се представихме добре. Получихме поздравления за играта си. Отстъпихме едва когато дадохме всичко от себе си в битката. Знаем, че и сега ще ни бъде трудно. Но не сме примирени. Победите в първенството и резултатите от контролите не ни дават кой знае какво самочувствие, защото нивото тук е друго. Но няколко хиляди души по трибуните ще помогнат на моите футболисти да покажат неподозирани качества."