Американският специален прокурор Робърт Мълър смята да разследва срещата на Доналд Тръмп-младши с руска юристка и разкритите от него имейли, предаде Си Ен Ен.

Това ще стане в рамките на оглавяваното от ексшефа на ФБР разследване на евентуална руска намеса в президентските избори в САЩ.

Вчера синът на президента Доналд Тръмп огласи съдържанието на имейлите, разменени с бившия британски журналист Роб Голдстоун. От тях става ясно, че той се е съгласил да се срещне с Наталия Веселницкая, която смятал за адвокатка на правителството в Москва. Тръмп-младши получил уверенията, че тя ще му даде компромат срещу кандидатката на демократите Хилъри Клинтън. И много се зарадвал.

Федералното следствие съвсем доскоро не е разполагало с пълни сведения за контактите между Тръмп-младши, Голдстоун и Веселницкая, твърдят трима висши чиновници във Вашингтон.

Сега разследването на Мълър ще се съсредоточи върху срещата и огласените имейли.

Синът на Тръмп заяви пред телевизия "Фокс нюз", че не е информирал баща си за срещата с руската юристка.

"Нямаше какво да му разказвам. Това бяха буквално и просто изгубени 20 минути, което беше срамно", каза Доналд Тръмп-младши.

Той допълва, че дори забравил за тази среща и изобщо нямало да се сети за нея, ако не му е била припомнена от журналистите.