Миналата нощ в Лос Анджелис започна подгряването за големия боксов мач между Флойд Мейуедър (САЩ) и Конър Макгрегър (Ирландия) на 26 август в Лас Вегас. 

Двамата се изправиха за първи път очи в очи и дадоха нещо като пресконференция пред 11 хиляди зрители в боксовата зала "Стейпълс сентър". Шоуто с елементи на цирк продължава днес в Торонто, следват Ню Йорк и Лондон в последователни дни.

Идеята е да се рекламира поредният "мач на века", в който се противопоставят непобеденият и отказал се доскоро от спорта Мейуедър (49 победи) и Макгрегър, който е звезда от смесените бойни спортове и никога досега не е участвал в истински боксов двубой.

Голямата уста на ирландеца се прояви за пореден път. Той се закани да нокаутира 40-годишния Мейуедър до 4-тия рунд, нанесе му обиди за ръста, обяви, че Флойд ще е "в безсъзнание" и т.н., и т.н. Яви се в тъмносин костюм на райе, което изписва само две думи: fuck you. Танцуваше и всячески опита да провокира своя съперник.

Макгрегър с вече добилия слава раиран костюм.

През по-голямата част от времето Мейуедър посрещаше всичко това с каменно лице. Все пак, когато взе микрофона, той отвърна, че Макгрегър ще свърши мача паднал по очи или по гръб. Но най-дълго време посвети на това да се хвали, че е милиардер и че прави пари от всичко. При това много пари.

"Няма друг вариант освен неговата нула да си отиде (бел. ред. - нула загуби за Мейуедър в професионалната му кариера). Малките му крака, малкото му тяло, малката му глава... Твърде малък си, твърде крехък. Ще го нокаутирам в 4 рунда, запомнете думите ми. Той ще е в безсъзнание. Не се е изправял срещу подобно движение, сила, ярост. Той се е бил само с хора, които се страхуват от него. Не се плаша от ограничените правила на този бой, това е 1/4 бой. Ако беше истински бой, нямаше да продължи и един рунд", закани се Макгрегър. 

"Знаем, че г-н "Предавам се" (бел. ред. - препратка към загубата на Макгрегър от Нейт Диас) обича да се отказва и ще го направи отново. Отиваш си или по гръб, или по лице. Как предпочиташ да се заминеш? Той може да е 7-цифрен боец, може даже да е 8-цифрен, но аз съм 9-цифрен", заяви американецът, показвайки чека си за 100 милиона долара от последния си боксов мач. 

Все пак Мейуедър призна, че съперникът му има шанс, "тъй като в бойните спортове всичко е възможно". Освен това той изтъкна, че Макгрегър е много по-млад - на 28 г., и не е спирал да тренира.