Движение "Да, България" е отправило покана за взаимодействие към опозиционните демократични сили. На този етап се водят разговори с ръководството на ДСБ. Това каза във Варна лидерът на "Да, България" Христо Иванов, съобщи Дарик радио. Подробности за евентуално обединение ще бъдат изнесени, когато се стигне до конкретни договорки.

"Не всички десни сили са опозиционни", поясни Иванов.

И уточни, че поканата е само към "партии, които са показали действия за българската демокрация по същество".

Основна цел на "Да, България" е до края на годината да изгради структури и да присъства във възможно повече областни градове. Партията е позиционирана в ясна опозиция на всички парламентарно представени сили.

"Всяка от парламентарно представените сили има интерес да се възползва от това да отвлича България от демократичния й път и да я води към авторитарно управление и задкулисие. Ние поставяме темата дали България ще удържи европейския си път, или ще поеме по авторитарния", обясни Иванов.

Лидер на областната организация във Варна е юристът Нелко Начев. В нея влизат още бизнесменът Мартин Демирев, търговецът на художествени изделия Николай Капитанов, адвокатът Владимир Скочев, икономистът Никола Захариев и IT специалистът Свилен Желев.