"Лудогорец" загуби с 1:2 от литовския "Жалгирис" в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Българският първенец водеше с 1:0 с гол на Абел Анисе преди почивката, но допусна обрат в последните минути.

В основата на победата на "Жалгирис" е Серж Нюаджи, бивш футболист на столичния ЦСКА, разписвал се във вратата на "Левски". Днес той влезе като смяна, изравни в 77-ата и изработи попадението за 2:1, дело на Куклис в 85-ата.

Реваншът е идната седмица в Разград.

"Лудогорец" логично започна с повече самочувствие на нетипичния за европейските клубни турнири изкуствен терен в Литва. В 18-ата минута Абел Анисе откри резултата след хубава атака, в основата на която бе Марселиньо, а Вандерсон даде последния пас.

В 25-ата минута Шернас, който в 90-ата минути получи червен картон, пропусна да изравни на 2 метра от вратата за късмет на разградчани. До края на полувремето "Жалгирис" подложи "Лудогорец" на натиск, който не доведе до нищо.

След почивката мачът вървеше по вкуса на българският тим, който обаче не успя да удвои резултата и да реши всичко. После видимо се отпусна и бе наказан.

Джоди Лукоки бе изведен сам срещу вратаря на "Жалгирис", но не успя да го преодолее. Малко след това Марселиньо шутира, стражът спаси, а при добавката Джонатан Кафу не сполучи да прокара топката в мрежата.

Нататък блесна Серж Нюаджи, който вдъхна живот на тима от Вилнюс за финален щурм. Все пак "Лудогорец" остава фаворит да продължи напред.