Динко Вълев, станал известен като "ловец на бежанци", е задържан вчера, съобщи бТВ, цитирайки свои източници.

Той е арестуван за 24 часа по сигнал на човек, който твърди, че е бил бит от него.

Според свидетеля Вълев се опитал да го отвлече. Медията допълва, че най-вероятно става въпрос за работник, който е бил хванат от ямболския бизнесмен, че го краде.

Полицията все още изяснява случая.

Господин Вълев, станал известен като Динко от Ямбол, е нещо като медийна звезда, след като дори световни медии направиха репортажи за него и "патрулирането" му против мигранти. Самият той обича да повтаря, че "Ислямска държава" давала награда за главата му (всъщност няма причини ИД да харесва бягащите от границите й мюсюлмани, че да санкционира някой, който им пречи, б.р.).

През март обаче Динко влезе в кримихрониката - а и в ОДМВР-Бургас, след като негова приятелка заяви пред полицията, че е малтретирана. Тя постъпи в болница с видими следи от насилие, но после размисли.

Динко води неприкрита война във фейсбук с другия "ловец на глави" - Петър Низамов-Перата от Бургас, като често иронизира това дали Перата има диплома и пр. Самият Низамов преди 2 седмици стана обект на прокурорска проверка, след като нападна оператор на бТВ по време на протест в Асеновград.