Изчезна осъден на две инстанции за жесток побой над хлапета заради едни детски карти Ю-ги-о. Това сигнализираха ужасени роднини на момчетата от историята, станала във Варна през юли 2014 г., за която Клуб Z няколко пъти писа.

На 3 юли 2014 г. К.Д., С. К., С.Д., М.С. и А.Д. си играят, когато се спречкват със сина на Атанас Андреев. Разменят се хлапашки псувни, а в крайна сметка момчето звъни и вика баща си.

Рецидивистът Андреев идва с още двама бабаити подкрепление и край Римски терми откриват хлапетата - всички ученици от 6-и и 7-и клас, 

Следва побой, резултатите от който за различните деца са:

Леки телесни повреди, контузия на дясната хълбочна област, травматичен левостранен конюнктивит, травматичен оток в тилна област на главата, зачервяване в лявата половина на челото и мозъчно сътресение, контузия на главата, контузия на гръдния кош, ожулване в областта на левия лакът, ожулвания в областта на лявата подбедрица, кръвонасядания в областта на дясната гръдна половина - областта на дясната ребрена дъга, областта под дясната лопатка, контузия на гръдния кош, кръвонасядания в областта на корема, контузия на корема, кръвонасядания в областта на дясната седалищна половина, областта на дясната мишница, контузия на главата... Всичко това - по данни на съда.

В крайна сметка още първата инстанция - Варненският районен съд осъжда бабаита за това, че "в съучастие като съизвършител с двама неизвестни извършители, по хулигански подбуди и с особена жестокост, причинил телесна повреда на повече от едно малолетно лице".

Оставяме настрана факта, че правозащитните и правораздавателните органи така и не успяват да открият двете "неизвестни лица" в този толкова "заплетен" случай - възрастни млатят хлапета посред бял ден в огромен областен град.

А що за бой е било личи от някои епизоди, описани също в съдебното решение:

„Междувременно свидетелят С.К.,  понечил да извади телефона от раницата си, за да се обади на родителите си за помощ. Тримата мъже обаче издърпали чантата от ръцете му и започнали да му нанасят удари в  областта на тялото и главата С. получил удар в областта на слабините, вследствие на който момчето се изпуснало. Вследствие на ударите детето паднало на земята, след което тримата мъже му нанесли поредица от удари с крак, след което един от тях го вдигнал придържайки го, за да не падне."

Пламенният татко получава лишаване от свобода за срок от три години, което е постановено да изтърпи при първоначален строг режим в затвор.

Той отнася и различни по размер обезщетения - между 1500 и 7000 лв.

Сега обаче майката на едното момче Геновева Митева не може да разбере как е възможно признатият за извършител на деянието да не присъства на нито едно от заседанията на втората инстанция - Варненския окръжен съд. След което да изчезне...

След 6 такива заседания ВОС напълно потвърждава присъдата на долната инстация - въпреки, че става дума за едно "просто" хулиганство, Атанас Андреев трябва да отиде ефективно в затвора и дори това трябва да бъде въведено в изпълнение. Понеже производството е двуинстанционно, решението на окръжните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Да, но Атанас вече го няма.

Според близките на децата той е обявен за местно издирване. А междувременно чрез адвокати опитва да рестартира делото чрез жалби до Апелативния съд.