"Левски" загуби с 0:1 от "Хайдук" (Сплит) първия мач от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа, игран на малкия и с лош терен стадион в град Дугополе.

Срещата бе белязана от проблеми за "сини" запалянковци в Хърватия - запален автомобил, ранени и задържани. Драмата продължи и днес с нови аристи и побоища.

Реваншът е идната седмица на "Герена". Първата среща не се игра на прочутия стадион "Полют" в Сплит заради ангажираност на арената за фестивал.

Подкрепяни от френетично настроена публика, хвърляща предмети по терена, домакините стигнаха до победния гол от дузпа в 24-ата минута. Точен от 11-те метра бе Марко Футач, а съдията посочи бялата точка за нарушение на Димитър Пиргов.

До края на полувремето опасности пред двете врати липсваха. Малко преди почивката Футач бе изведен на позиция за стрелба, но този път Пиргов го парира чисто.

През вторите 45 минути ситуацията на терена не се промени много. "Хайдук" имаше стихиен натиск, който водеше само до центрирания и изстрели от средно и далечно разстояние, парирани от Божидар Митрев или пращани в аут.

В интерес на истината "Левски" направи много малко в атака, като закупените скъпи покупки в предни позиции разочароваха днес.

В 65-ата минута се стигна до спречкване в пеналта на домакините след центрирана топка към Антонио Вутов. Съдията вдигна по един жълт картон.

"Мачът" бе много по-интересен извън пределите на терена. Снощи фенове на "Левски" и хървати се биха, задържани бяха 18 левскари, автомобил беше опожарен, има и леко ранени.

Днес драмата на "сините" продължи. В хърватската преса се твърди, че имало нови побоища из Сплит и околностите.

Пред стадиона полицаите дойдоха с дрегер за алкохол и подложиха на проби всички запалянковци на "Левски". Над 10 фенове дадоха над 0,5 промила, бяха задържани и отведени в неизвестна посока с полицейски микробус. Останалите бяха държани пред стадиона почти до началото на срещата.

18-те арестувани от предната нощ не бяха пуснати, те ще бъдат съдени по бързата процедура за дребно хулиганство.