Бивш служител на съветските разузнавателни служби е присъствал на срещата между сина на американския президент и руската юристка Наталия Веселницкая, предава Ен Би Си.

Доналд Тръмп-младши се е срещнал с руската адвокатка по време на предизборната кампания миналата година. Според изтекли имейли, синът на американския президент се е съгласил да присъства на срещата с нея след като му е обещана компрометираща информация за опонента на баща му в президентската надпревара Хилари Клинтън.

Веселницкая е била придружена на срещата от американски гражданин, бивш съветски шпионин, за когото се предполага, че поддържа връзки с руското разузнаване. Името на бившия разузнавач не е разкрито.

Адвокатът на Тръмп-младши Алън Фътърфас коментира, че клиентът му не е знаел нищо за човека, придружаващ Веселницкая по време на срещата. 

Фътърфас разкрива, че е говорил с бившия шпионин.

"Много е просто. Човекът беше описан като приятел на Емин (Агаларов - б.ред.) и вероятно като приятел на Наталия (Веселницкая). Той е американски гражданин. Каза ми конкретно, че не работи за руското правителство и всъщност се смя, когато му зададох този въпрос."

Емин Агаларов е руски поп изпълнител и близък на публициста Роб Голдстоун, с когото организират срещата на Доналд Тръмп-младши и Наталия Веселницкая. Агаларов участва в музикален клип с Тръмп по време на конкурса Мис Вселена в Москва през 2013 г., организиран от настоящия американски президент.

Присъствието на бившия съветски шпионин с двойно гражданство би представлявало интерес за разследващите вероятната руска намеса на Русия в президентските избори в САЩ.