Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош съобщи на личния си профил във Фейсбук, че е получил призовка да се яви като обвиняем. Боршош допълни, че това е станало часове преди от прокуратурата да опровергаят информация в медиите, че ще му бъде повдигнато обвинение.

"Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!

* От призовката съм заличил единствено личните си данни и телефона на следователя"

Това е написал Боршош.

В призовката е записано, че Боршош е призован в качеството му на обвиняем. Той трябва да се яви идния четвъртък.

В края на юни Боршош бе уволнен като шеф на НДК от Лиляна Павлова. Малко след това оабче премиерът Бойко Борисов го възстанови на поста. В крайна сметка обаче Боршош сам подаде оставка.

В парламента вече работи временна комисия за управлението на НДК. На последното й заседание от отчетите на трима министри стана ясно, че в последните 2 години НДК има 9 млн. лв. загуба годишно.