Нападател е ранил с нож шест жени от различни националности на плаж в египетския курорт на Червено Море Хургада, съобщиха от вътрешното министерство в Кайро, предаде БГНЕС.

Две от жените са загинали. За тях е известно, че са с украинско гражданство. Мъжът е задържан и разпитан, за да се установят мотивите му. Към момента още не са известни националностите на пострадалите, но поне една от тях е с двойно руско и украинско гражданство, посочват руски медии, които цитират консулството в Египет.

От вътрешното министерство на Египет съобщават също, че нападателят е изплувал от водата, преди да нападне туристите.

През януари тази година трима туристи в Хургада бяха ранени по време на нападение с нож на двама извършители, за които се предполагаше, че са привърженици на „Ислямска държава“.

Хургада е един от най-популярните морски курорти на Египет, особено сред украинските и европейските туристи. Един от най-тежките инциденти с туристи в Египет е този през 2015 г., когато терористи на „Ислямска държава“ поставят взривно устройство на борда на самолет на руски превозвач от курорт на Синайския полуостров, при който загиват 224 души. В отговор Москва отмени всички полети за Египет и все още не ги е подновила.