Новото първенство на Първа професионална лига започна без фанфари - "Локомотив" (Пловдив) победи новака "Етър" (Велико Търново) на стадина в Ловеч с 2:1, а "Берое" и "Верея" направиха сиво 0:0 в дербито на Стара Загора.

Срещата "Етър" - "Локо" се игра на стадиона на "Литекс" в Града с покрития мост, тъй като "Ивайло" в старата ни столица няма осветление и на този етап не отговаря на изискванията за лиценз.

А "смърфовете" бяха попарени от решението на лидера и голмайстор Мартин Камбуров да не играе, тъй като е в конфликт с клубния президент Христо Крушарски. Ветеранът има да получава пари и е настоял да му бъдат платени, в противен случай няма да облече екипа. Така и стана.

Въпреки това Локо взе победата. "Черно-белите" нанесоха удар в края на първото полувреме, когато Веселин Марчев откри (в 31-ата минута), а в 45-ата Дани Кики удвои. 

В 83-тата Цветомир Тодоров намали резултата от пряк свободен удар, а в самия край символичните домакини направиха пропуск за 2:2.

Малко по-късно "Берое" и "Верея" не успяха да се победят на стадиона на "зелено-белите", който бе доста празен като за начало на сезона и градско дерби.

Друго лошо впечатление оставиха двата отбора, особено домакините. Настани се неприятното чувство, че двата отбора и пет дни да играят няма да си вкарат гол. Чисти ситуации пред двете врати почти липсваха.

Официален дебют начело на "Верея" направи Илиан Илиев, а Александър Томаш изведе беройци срещу бившия си тим, на който беше треньор през целия минал сезон.

Тази вечер от 18:45 часа играят "Черно море" и "Витоша" (Бистрица), а от 21:00 е столичното дерби "Славия" - ЦСКА-София на националния стадион "Васил Левски". В неделя "Ботев" (Пловдив) приема "Пирин", а в понеделник един срещу друг излизат "Септември" и "Дунав" (Русе).

Големият сблъсък на първия кръг "Левски" - "Лудогорец" е отложен за 6 септември.