При тежка катастрофа със супергрупата Adrenaline Mob във Флорида е загинал басистът Dave Z. (David Zablidowsky), съобщават световните агенции. Шестима са в болница, от които трима в критично състояние.

Останки след катастрофата. Снимка Скрийншот Туитър

На 14 юли следобед кемперът на бандата, с който обикалят из Щатите в подкрепа на новия си албум, е бил връхлетян от тежкотоварен камион във Флорида. За тази вечер бе планиран концерт с Сейнт Питърсбърг.

Загинал на място е Dave Z, който се присъедини към квартета по-рано тази година. В миналото той е работил с TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA, JOAN JETT AND THE BLACKHEARTS, Je Scott Soto, Джо Лин Търнър и мн. др.

Кемперът на групата е бил отбит, за да смени спукана гума, когато върху него с висока скорост е връхлетял голям тежкотоварен камион, пише blabbermouth.net. Заблидовски е починал от травмите си няколко часа по-късно. Шест от общо девет души в превозното средство са откарани в болница, като трима от тях са в критично състояние, другите трима са стабилизирани. Двама са отказали медицинска помощ.

Не се съобщава точно кои са шестимата пострадали.

Adrenaline Mob е супергрупа с участието на вокалиста Ръсел Алън (SYMPHONY X) и китариста Майк Орландо. В миналото през бандата са преминали Mike Portnoy, Paul Di Leo, John Moyer, A. J. Pero (от "Туистед Систър") и др.

За зло съвпадение, легендата A. J. Pero умира през 2015 г., точно докато е на турне с групата Adrenaline Mob.

Настоящото турне на бандата е в подкрепа на актуалния им албум от We the People, който излезе на 2 юни тази година и презентираше именно Дейв и барабаниста Джордан Каната като нови попълнения на групата от виртуози.

Вижте King of the Ring от новия албум: