Дебютантът в Първа лига - отборът на "Витоша" (Бистрица), не успя да вземе първа точка в историята си във футболния ни елит в първия мач от новия сезон. Тимът бе победен с минималното 1:0 от "Черно море" с гол в 63-ата минута, дело на Георги Божилов. Футболистът се завърна в редиците на варненци, след като изкара две години в "Берое".

Т.нар. "Бистришки тигри" често биват наричани "отбора на Бойко Борисов", тъй като министър-председателят е част от селекцията за ветерани на клуба. 

Мачът срещу домакините от "Черно море" се игра в Каварна. Варненци доминираха в играта през почти целия мач, като регистрираха и множество пропуски. Вратарят на "Витоша" Мартин Иванов изпъкна сред гостите, като спаси почти всички положения, в които се изискваше намесата му. Спорно излизане на стража на "тигрите" обаче бе част от причината Божилов да вкара победния и единствен гол в двубоя.

Във втората част на първото полувреме и гостите от Бистрица имаха своите положения за попадение, които обаче не се превърнаха в голове, а в пропуски пред вратата на "Черно море".

В събота вечерта е и първият мач от новия сезон на футболното ни първенство са отборите на "Славия" и ЦСКА. "Белите" са домакини.

Мачът между "Левски" и "Лудогорец", който трябваше да се играе утре, е отложен заради участието на тимовете в евротурнирите.